Kleding verkopen

Verkoop je kleding in een handomdraai op Poppintags. Word automatisch op de hoogte gebracht wanneer een product van jou is verkocht. Nadat je het verkochte product hebt verstuurd, ontvang je je geld automatisch binnen 7-10 werkdagen.

Een account aanmaken

Een account aanmaken is makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een Facebook account. Met één druk op de knop maak je een account aan en binnen no time kun je beginnen met het toevoegen van je eerste product.

Een product toevoegen

Via een overzichtelijk formulier kun je zoveel producten toevoegen als je wilt. De producten worden direct in de door jou gekozen categorie geplaatst en zijn zichtbaar voor alle bezoekers.

Probeer het product zo duidelijk mogelijk te omschrijven en zorg dat je een (of meer) duidelijke foto(‘s) hebt. Op deze manier trek je potentiële kopers over de streep.

We raden je aan het toegevoegde product te delen via Facebook. Op deze manier vergroot je de kans op een snelle verkoop.

Bekijk onze stap-voor-stap handleiding voor het toevoegen van producten

Hoe bepaal ik de prijs?

Dat mag je helemaal zelf weten. Probeer echter wel een realistische prijs op te geven. Het is en blijft een tweedehands product.

Hoe bepaal ik de verzendkosten?

Netherlands-icon Binnen Nederland

Wanneer je pakketje door de brievenbus past (dit kun je bij je eigen brievenbus proberen), kun je kiezen uit:
– € 2,07 bij een gewicht van 0-100 gram
– € 2,76 bij een gewicht van 100-250 gram
– € 3,95 bij een gewicht van 250-2000 gram

Aan de hand van een schatting kun je je verzendkosten bepalen. Een paar oorbellen weegt bijvoorbeeld vaak niet meer dan 100 gram en een shirtje weegt vaak tussen de 100-250 gram. Wanneer je twijfelt of iets wel door de brievenbus past of over het gewicht, kun je er ook voor kiezen de verzendkosten hoog aan te houden.

Voor alle producten die niet door de brievenbus passen, zoals schoenen of een jas, kies je voor pakketpost à €6,95. Verkoop je dus een paar schoenen voor € 10,00 en kies je voor pakketpost, dan betaalt de koper € 16,95. Je ontvangt dit bedrag 7 tot 10 werkdagen later op je rekening.

Hoe verzend ik het product?

Wanneer je een product hebt verkocht ontvang je een email met de adresgegevens van de koper. Zorg dat je het product goed verpakt, bijvoorbeeld in een (schoenen)doos, envelop of plastic tas met flink wat tape er omheen. Het pakket met de adresgegeven erop kun je vervolgens afgeven bij een postkantoor waar je de bijbehorende verzendkosten betaald.

Vergeet niet om bij je verkochte product de knop ‘pakket is afgegeven’ aan te klikken!

Kan de koper het ook komen ophalen?

Je geeft bij het toevoegen van een product aan of afhalen tot de mogelijkheden behoort. Ook bij afhalen betaalt de koper vooraf via iDeal.

Mijn product is verkocht, wat nu?

Op het moment dat iemand jouw product koopt, wordt het geld via iDeal naar Poppintags.nl overgemaakt. Op hetzelfde moment ontvang je een mailtje met de melding dat jouw product is verkocht en het adres waar je het product naartoe moet sturen.

Wanneer krijg ik mijn geld?

Nadat je het verkochte product hebt verstuurd, ontvang je je geld automatisch binnen 7-10 werkdagen. Je ontvangt het bedrag van het product + de eventuele verzendkosten.

Vergeet niet de status van de bestelling te wijzigen in ‘pakket is afgegeven’ zodra je het product op de post hebt gedaan!